Elérhetőség

Cím: 1043 Budapest Dugonics u. 11.

Tel.: (+36) 1 / 789-0111

Fax.: (+36) 1 / 782-6607

Email: info@elgelectronic.hu

Nyitva tartás:

hétfő - csütörtök 8:00 - 16:00 péntek 8:00 - 15:00

Térkép

Fizetési megoldás

Pénznem váltás

Hírlevél

Partnereink

Szavazás

Melyik gyártó pákahegyét tartja tartósabbnak?
Weller
Plato
JBC
Ersa
Metcal
Hakko
Pace
Goot

Kiemelt kategóriáink:

Forrasztóállomás

Weller forrasztóállomás

Forrasztópáka

Weller páka

Gáz forrasztópáka

Pákahegy

Kiforrasztó állomás

Forrasztó paszta

Termékajánló

Blog
2018.04.13 12:42

Hogyan válasszunk speciális pákahegyet? - 2. rész

A "Hogyan válasszunk speciális pákahegyet" sorozatunk 2. része. 

„Alagút” hegyek

A két oldal mentén elrendezett SMD tokozások szempontjából az alagút formájú hegyek szinte ugyanúgy működnek, mint a karmos hegyek, csak ennél a típusnál a két oldalon kialakított forrasztófelület párhuzamosan melegíti a teljes lábsorok kötéseit. Ebben az esetben is jelentős szerepe van az előónozásnak abban, hogy elősegítse a hőátvitelt, és az alkatrész kiemelését.

 

„Doboz” hegyeknél

Azon alkatrészek szinkronban történő melegítése, ahol a kivezetések mind a négy oldalon elrendezésre kerültek, olyan pákával lehetséges, amelynek hegye doboz formájú, és mind a négy oldala rendelkezik forrasztóéllel. Ugyanúgy mint az előző kettő esetében, az előónozásnak kiemelkedő szerepe van, és a folyamatok is megegyeznek.

 

Kiforrasztás csipeszpákával

A csipeszpákák a fentiekhez hasonló munkafolyamatok elvégzését segítik elő. Kialakításuk szempontjából rugalmasak, segítségükkel több különböző alkatrésztok kiforrasztása is lehetséges. A speciális hegyek elhelyezhetőek a forrasztóállomások normál pákáiban, viszont a csipeszpákák kialakítása bonyolultabb, mivel szerkezetüket tekintve kétágúak, és mind a két végébe szükséges behelyezni a megfelelő kialakítású hegyeket, amelyeket párban lehetséges használatba venni. A kétpontos és kétoldalas alkatrészekhez tartozó forrasztóállomásokhoz, ha csatlakoztatható csipeszpáka, akkor a munkafolyamatok gazdaságilag hatékonyabbá válnak, mint a speciális hegyek használatával, de a négyoldalas alkatrészek esetében ez a megoldás, műszakilag egyáltalán nem bizonyul biztonságosnak. Sokkal jobb, ha ilyenkor dobozhegyekkel oldjuk meg a problémát.

 

Olvassa el bejegyzésünk első részét is! Tekintse meg széles pákahegy kínálatunkat!