Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/789-0111

Forrasztópáka

Forrasztópáka

A forrasztópáka egy kéziszerszám, melyet a forrasztáshoz használnak. Hőt igényel, hogy megolvaszthassa a forraszanyagot, amely a két munkadarab kötését biztosítja. A forrasztópáka egy fém csúccsal és egy szigetelt markolattal rendelkezik. A fém csúcs hevítését általában a forrasztóállomás végzi, de előfordulhat, hogy egy kemencében hevítik fel, de ezt a módszert már ritkán alkalmazzák. A vezeték nélküli forrasztópáka gáz égésével is hevíthető. A forrasztópákát legtöbb esetben kis elektronikai dolgok elkészítéséhez, javításhoz, valamint limitált termeléshez használják az iparban. A nagyobb mennyiséget igénylő termelési folyamatokhoz, másféle forrasztási műveleteket használnak.

Többféle forrasztópáka típus közül válogathat webáruházunkban.

Egyszerű forrasztópáka Egyszerű elektronikai munkákhoz általában a 15 és 35 Watt közötti teljesítményű forrasztópákákat alkalmazzák. Nagyobb teljesítményű pákák is elérhetőek, de hobbi szinten azok kihasználatlanságuk miatt, nem ajánlatosak. Az egyszerű forrasztópáka ellenőrizetlen hőmérséklettel működik, addig hevítjük, amíg meg nem olvad rajta a forraszanyag.

Hőmérséklet szabályozott forrasztópáka Az egyszerű forrasztópáka elér egy bizonyos hőmérsékletet, melyet a termikus egyensúly határoz meg, és függ az áramerősségtől, a környezet hűtésétől és az érintkező anyagoktól. A páka hőmérséklete csökken, ha nagyobb felülettel érintkezik, és ez probléma lehet, mivel nem olvad majd meg kellőképpen a forraszanyag. A fejlettebb pákák hőmérséklet érzékelővel vannak felszerelve, így mindig tudjuk, hogy mekkora a hőmérséklete a pákának, illetve szabályozni is tudjuk, ha forrasztóállomást is használunk.

Üzletünkben rengetegféle pákát megtalál, biztos akad olyan, amely ki tudja elégíteni mindenki igényét. Ha mégsem találná meg amit keres, akkor nézzen vissza később, mivel termékpalettánk folyamatosan bővül.