Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/789-0111

Forrasztóállomás

Forrasztóállomás

A forrasztóállomás folyamatos hőmérséklet szabályozással rendelkező eszköz mely egy tápegységből, vezérlő áramkörből (opcionálisan szabályozható hőmérséklettel és kijelzővel) és egy forrasztó pákából, vagy forrasztó hegyből (hőmérséklet érzékelővel) áll. Az állomás alap esetben egy tartóval is rendelkezik, rá tudjuk helyezni a forrasztó pákát, ha nem használjuk, és egy tisztító szivacsot is, mellyel a pákahegyre égett forraszanyagot tudjuk leszedni. A kiforrasztóállomást legtöbb esetben elektronikai alkatrészek forrasztására használják. Használható még: javító állomásként, felületre szerelt komponensek javítására, ragasztópisztolyként és vákuumos felszedő szerszámként.

Általában kétféle forrasztóállomást különböztetünk meg egymástól, a digitálist és az analógot. Az analóg forrasztóállomás egyszerűbb szerkezet, ezért olcsóbb is, mivel nem lehet pontosan leolvasni a hőmérsékletet. A digitális állomás előnye, hogy professzionálisabbnak hat, le lehet olvasni az aktuális hőmérsékletet, de természetesen drágább is a bonyolultabb felépítésének köszönhetően. Mind a két állomás kiválóan el tudja látni a forrasztási feladatokat, de ha nem komolyan,- munka szinten végezzük a forrasztást-, akkor bőven elég az analóg forrasztóállomást választani.

Jelenleg ötféle márka közül választhat, melyek mindegyike kiváló minőségű és teljesítményű. Kínálatunkban megtalál Weller, Quick, JBC, Ersa és Thermaltronics márkájú forrasztóállomásokat is. Üzletünkben válogathat, az egyszerűbb analóg szabályozású vezérlő egységtől kezdve a bonyolultabb digitális szabályozású forrasztóállomásig bezáróan az igényeinek megfelelően.