Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/789-0111

Kiforrasztó állomás

Kiforrasztó állomás

A kiforrasztó állomásokat elsősorban az elektronika iparban használjuk, integrált áramkörök leválasztására a nyomtatott áramkörökről. Elsődlegesen problémamegoldáshoz, javításhoz és cseréhez szoktuk alkalmazni. 

A kiforrasztásra sokan úgy gondolnak, mint felesleges és időigényes munkára, de ha jól fel vagyunk készülve és meg vannak a kellő eszközök, akkor könnyedén és gyorsan végrehajthatjuk a feladatot.

Az egyik legfontosabb dolog, amire szükségünk van, az egy kiforrasztó pumpa. Ez az eszköz fogja felszívni majd nekünk a megolvadt forraszanyagot. Általában rugós kiszerelések találhatóak meg a webáruházak polcain, de mostanában már elektromos típusok is fellelhetőek a piacon.

Ha nem vagyunk a pumpa hívei, akkor használhatunk még kiforrasztó huzalt is, melynek ugyan olyan szerepe van, mint a pumpának, csak más elven működik. Ebben az esetben nem felszívjuk a forrassz anyagot, hanem "beitatjuk" a huzalba.

A legfontosabb eszköz pedig maga a forrasztópáka, mivel csak azzal tudjuk megolvasztani az eltávolítandó forraszanyagot. Ezekről a pákákról többet olvashat a forrasztópáka kategórián belül.

Webáruházunkban gondoltunk a professzionalizmusra, ezért a legtöbb esetben csak kiforrasztó állomásokat forgalmazunk, melyek teljes körű megoldást nyújtanak a létező összes kiforrasztási feladatra. Ezekben az állomásokban általában beépített vákuumos felszívó fej is van, melyek nagyban megkönnyítik a munkát. Biztosan megtalálja majd amit keres, de ha mégsem, nézzen vissza pár nap múlva, mivel termékpalettánkat folyamatosan bővítjük. Ha bármilyen kérdése lenne, nyugodtan hívjon minket, vagy írjon nekünk, szívesen válaszolunk bármilyen kérdésre.