Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/789-0111

Blog
2017.10.20 11:06

Mi kell a minőségi forrasztáshoz és a füst elszívásának jelentősége!

Olvass el, hogy miért is kell minőségi felszerelés, ha forrasztási munkát szeretnénk végezni, illetve miért fontos a forrasztás közben keletkező gázok elszívása!

 

A forrasztásra sokan nem úgy gondolnak, mint precíz, sok türelmet és szakértelmet igénylő folyamatra, hanem inkább úgy tekintenek rá, mintha csak odaérintenénk valamit egy nagy vasdarabhoz és már kész is. A minőségi forrasztás alapkövetelménye a pontos és precíz munkavégzés, mivel sokszor milliméter pontossággal kell dolgozniuk a szakembereknek. Nem lehet csak úgy lóbálni a forrasztópákát, mert akkor mindenhova kerülne a forraszanyagból. Itt jön képbe a forrasztáshoz használt felszerelések minősége.

 

A piacon számos eszköz megtalálható, melyek minősége nem mindig a legjobb, de honnan tudhatná ez a vevő? Az egyik legfontosabb, hogy mindig megbízható forrásból szerezzük be a forrasztási eszközöket. Próbáljunk olyan webáruházakat nézni, melyek jó értékeléssel szerepelnek az interneten, van facebook és google business profiljuk. Ha ezek megvannak, akkor jó eséllyel egy megbízható bolt kínálatát nézzük, ahol minőségi forrasztástechnikai eszközök vannak. A minőségi forrasztáshoz pedig elengedhetetlen a jó felszerelés, illetve a tapasztalat. A tapasztalat szerzésben mi nem tudunk segíteni, de a minőségi eszközökben igen. Tekintse meg hatalmas forrasztástechnikai eszköz kínálatunkat és válassza ki azt a terméket, amelyik a legjobb az elvégzendő feladathoz. Biztosan megtalálja majd, amire szüksége van, de ha esetleg mégsem lelné meg, akkor nyugodtan írjon nekünk, mivel készségesen állunk szolgálatára.

 

Ha beszereztük a megfelelő felszerelést, akkor jöhet a forrasztás. Igen ám, de a folyamat közben füstök és gázok keletkeznek, melyek nem jók az egészségünkre. A folyasztószer felhevülése miatt szoktak ezek a gázok felszabadulni, mivel a hő hatására kolofónium jut a levegőbe. Ez miatt irritálódik a szemünk, légzőszervünk és bőrünk, valamint a nyálkahártyánk is. Ha hosszabb ideig forrasztunk megfelelő elszívás nélkül, akkor akár még a tüdőnk, illetve légutaink is károsodhatnak.

 

Természetesen van megoldás erre a komoly problémára, ez pedig egy elszívó berendezés használata. Ha forrasztani szeretnénk mindenképen szükségünk van egy forrasztási elszívóra, melyeket webáruházunkban szintén megtalál a többi eszköz mellett. Ne bízza a véletlenre a forrasztást, használjon mindig megfelelő eszközöket és mindig használjon elszívó berendezést az egészsége megőrzése érdekében!

 

Webáruházunkban számos terméket megtalál, tekintse meg hatalmas forrasztópáka kínálatunkat! Ha pedig kérdése lenne, nyugodtan hívjon minket telefonon, vagy írjon nekünk e-mailt! Régebbi cikkünkben írtunk a forrasztástechnika történetéről, érdemes azt is elolvasni!