Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/789-0111

Blog
2017.07.31 14:55

A forrasztástechnika története

Olvassa el rövid kis bejegyzésünket, hogy mikor is kezdték el használni először a forrasztás folyamatát és miket készítettek ezzel a technológiával.

 

Sokan azt hiszik, hogy a forrasztástechnika történelme rövid, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnének, mivel már az ókorban is alkalmazták valamilyen formában.

 

Természetesen nem forrasztópákákat használtak Mezopotámiában, amikor is megolvasztották az aranytárgyakat, majd összeillesztették azokat. Ez a forrasztás legkezdetlegesebb módja, azonban ugyan ezen az elven működik manapság is, igaz, jóval fejlettebb eszközökkel. A legrégebbi nyomai a forrasztásnak körül beül Krisztus előtti 5. századból valók. Találtak olyan tálakat és vázákat, melyeket forrasztottak az akkori technológiával. Ezek a leleteket királyok sírkamráiban fedezték fel. Később, amikor már jobban ismerték a különböző anyagok felhasználhatóságát, meg tudták oldani a réz, ón és bronzforrasztás rejtelmeit is. Főleg Görögországban alkalmazták és művelték magas szinten. Ezek lettek volna a legrégebbi példák, melyeket fel tudtunk hozni a forrasztás világából.

 

A forrasztástechnológia története!

 

Természetesen rengeteg fejlődött azóta a világ és ma már nem kell tűzön megolvasztani az anyagokat. Az elektromos áram feltalálása után elkezdték kihasználni a lehetőségeket és olyan forrasztópákákat készítettek, melyekkel, sokkal megbízhatóbban lehet dolgozni, illetve a kötés minősége is jóval magasabb lesz. Azóta pedig már könnyedén tudjuk befolyásolni a hőmérsékletet, többféle forrasz anyag közül választhatunk és biztonságos körülmények között tudjuk művelni ezt a csodálatos folyamatot.

 

A forrasztás elengedhetetlen kelléke a forrasztópáka, ezért rendkívül fontos, hogy a célnak legmegfelelőbb eszközt válasszuk. Webáruházunkban számos márka elérhető és minden gyártóhoz többféle páka tartozik. A leggyakrabban kért márka a Weller, mivel talán ez a leghíresebb és legmegbízhatóbb, de vannak kiváló minőségű JBC, Ersa és Quick pákáink is. Ha nem lenne biztos a dolgában és segítségre lenne szüksége a választást illetően, akkor nyugodtan hívjon minket telefonon, vagy írjon nekünk e-mailt. Kollégáink igazi szakemberek, akik több éve vannak a szakmában. Ha nem csak forrasztópáka kínálatunk érdekli, akkor is jó helyen jár, mivel minden forrasztással kapcsolatos terméket megtalál nálunk. Kínálatunkban forrasztóállomások, forrasz anyagok és egyéb fontos kiegészítők is helyet kaptak. Nézzen körbe és biztosan megtalálja azt a forrasztáshoz szükséges eszközt, mely kielégíti minden igényét!

 

A hatalmas forrasztópáka kínálatunkért, kattintson a linkre.