Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/789-0111

Blog
2017.11.28 15:40

Milyen a megfelelő páka?

A megfelelő forrasztópáka kiválasztása nem a legegyszerűbb feladat, éppen ezért írtunk egy cikket Önnek. Elolvasása után reméljük már egyszerűbb lesz kiválasztani a legmegfelelőbb terméket kínálatunkból!

 

Egy forrasztópákánál nem csak a minőségre kell figyelni, mivel számos tényező befolyásolja a megfelelő forrasztást. Fontos, hogy a lehető legtöbb tényezőt számításba vegyük, mivel a nem megfelelő eszközzel csak a saját magunk dolgát nehezítjük, mivel a forrasztás nem lesz pontos, ezzel pedig sok időt fogunk elpazarolni. Jöjjenek tehát azok a tényezők, melyek meghatározzák, hogy jó-e nekünk az adott páka, vagy sem.

 

Kijelenthetjük, hogy az egyik legfontosabb tulajdonság a páka hőátadó képessége. Ez a tényező fogja megakadályozni, hogy a hőmérséklet túl magas legyen (aminek következtében kárt tehetünk a forraszanyagban, vagy az áramkörben), vagy hogy túlságosan ingadozzon. Fontos még a potenciáleltérés is, mely értéknek alacsonynak kell lennie a földelés és a forrasztóhegy között. A harmadik fontos tényező pedig a páka áramellátása, mivel ma már nem vagyunk lekorlátozva, hogy csak hálózatról működtessük eszközünket, ami miatt gyakoriak a feszültségtüskék, ezzel együtt pedig a gyakori meghibásodások.

 

Ezek lettek volna a legfontosabb szempontok, melyeket figyelnünk kell, ha forrasztópákát szeretnénk vásárolni.

 

Jön a következő kérdés, hogy hol is érdemes vásárolni és még mire lesz szükségünk? Csak egy szempont lebeghet a szemünk előtt, ez pedig a minőségi és tartós forrasztás elérése. Ehhez nem kell feltétlenül a zsebünkbe nyúlni. A megfelelő és biztonságos forrasztáshoz szükségünk lesz egy forrasztópákára, pákahegyekre, forraszanyagra, szivacsra és füstelszívó berendezésre is. Ezek a legalapvetőbb termékek, melyekkel igazán jó forrasztási munkákat végezhetünk el. Szerencsére a forrasztástechnológia.hu weboldalán mindegyik alkatrészt megtalálja, ráadásul kiváló árakon! Tekintse meg forrasztópáka és forrasztóállomás kínálatunkat! Ha pedig érdeklik a forraszanyagok és folyasztószerek, akkor olvassa el régebbi bejegyzésünket a témáról!