Új Jelszó

Elérhetőség

Cím: 1139 Budapest Gömb u. 30.

Tel.: (+36) 1 / 789-0111

Fax.: (+36) 1 / 782-6607

Email: info@elgelectronic.hu

Nyitva tartás:

hétfő - csütörtök 8:00 - 16:00 péntek 8:00 - 15:00

Térkép

Fizetési megoldás

Pénznem váltás

Hírlevél

Partnereink

Szavazás

Melyik gyártó pákahegyét tartja tartósabbnak?
Weller
Plato
JBC
Ersa
Metcal
Hakko
Pace
Goot

Termékajánló

Blog

2018.04.05 13:30
Leggyakrabban cserélt és javított laptop alkatrészek!

Egy laptopban számos alaktrész és komponens megsérülhet, amik valószínűleg meg is fognak. Tudja meg, hogy melyek ezek az alkatrészek!

 

Leggyakrabban cserélt és javított laptop alkatrészek!

Az elektronikai ipar egyik velejárója az eszközök javítása, karbantartása. Murphy törvénye szerint, ami el tud romlani, az el is fog romlani és ez a laptopoknál is így van. Számos apró alkatrész van egy ilyen gépben, ami egy idő után „feladja” és külső beavatkozást igényel, hogy újra megfelelően működjön. Összeszedtük Önnek a leggyakrabban kért javításokat, melyek a laptopoknál fordulnak elő.

 

A hűtőventillátor cseréje közkedvelt kívánság

Egy laptopnál a hűtőventillátor a leghasználtabb komponens, mivel szinte mindig megy, van benne mozgó alkatrész, így nagy valószínűséggel ez lesz az első meghibásodott alkatrész. Ha egy hűtőventillátor nem működik megfelelően, az a gép teljesítményére és élettartamára is hatással lesz, így fontos, hogy mindig tartsuk/tartassuk karban. A legtöbb esetben csak tisztítást igényel a ventilátor, ilyenkor csak a lerakódott port kell leszedni róla és már újra foroghat is. A vezetéke is meghibásodhat, ami az alaplapra van csatlakoztatva az áramellátásért, vagy a csapágygolyó is felmondhatja a szolgálatot. Ezekben az esetekben a legegyszerűbb az egész ventilátor cseréje egy teljesen újra.

 

Az akkumulátor sem a legtartósabb

A lítium-ion akkumulátorok nagy hátránya, hogy véges az élettartamuk és éppen ezért szokott a második legnagyobb probléma lenni az akkumulátor csere. Jó esetben egy akksi 3-4 évet bír, ez után az időtartam után már cserére szorul.

 

Könnyen sérülhet a DC tápaljzat

A laptop DC tápaljzat csatlakozójának meghibásodása is gyakori jelenség, mivel nagyon könnyen megtörténhet a hiba. Elég egy rossz mozdulat, amikor töltjük a gépünket és már ki is tört az alapból a DC csatlakozó. Ha ilyen történne, vagy csak egy bizonyos pozícióban hajlandó a laptop töltődni, akkor biztos, hogy ilyen jellegű probléma áll fenn, vagy csak az AC adapter hibásodott meg. Egy szervizben könnyedén ki tudják deríteni a lehetséges okot.

 

A kijelző is eléggé sérülékeny

Az utolsó gyakran kért javítás a kijelző csere. Egy laptopban a kijelző a legsérülékenyebb komponens, elég egy billentyűzeten hagyott kis tárgy, ceruza és már be is tört, de a szalagkábel is könnyedén hibásodhat, megtörhet.

 

Ezek lettek volna a leggyakoribb hibák, melyekkel szervizbe szokták vinni a laptopokat. Az alapjavítás nem olyan gyakori, de azért előfordul és ezt csak speciális forrasztópáka igénybevételével lehet megtenni. A forrasztastechnologia.hu oldalon biztosan talál megfelelő minőségű forrasztópáka terméket. Ha pedig egy laptopot szeretne vásárolni, de nem akar több százezer forintot elkölteni a jó teljesítményért és felbontásért, akkor tekintse meg a Westnotebook használt laptop webáruházat és válasszon a széles kínálatból!

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.